• fu'a

E uiga i le amataga ma le atinaʻeina o sikola eletise

Afai e te faʻalogo i ai, talu mai le 2016, ua sili atu ma sili atu le tele o sikola eletise fou ua oʻo mai i totonu o la matou vaʻaiga.I tausaga na sosoo ai o le 2016, na ulufale atu ai sikola eletise i se vaitau o le televave o atinaʻe, ma aumaia ai felauaiga mo taimi pupuu i se tulaga fou.E tusa ai ma nisi o faʻamatalaga lautele, e mafai ona faʻatatauina o le faʻatauga o le eletise eletise eletise i le 2020 o le a tusa ma le 4-5 miliona, ma avea ai i latou ma mea faʻaoga lona fa tele i le lalolagi pe a uma uila, uila afi ma uila uila.E sili atu i le 100 tausaga le talafaasolopito o sikola eletise, ae o le faʻatauga e leʻi paʻu seia oʻo i tausaga talu ai nei, lea e vavalalata vavalalata ma le faʻaogaina o maa lithium.O mea faigaluega femalagaiga feaveai e pei o sikola eletise, e mafai ona ave i luga o le alatele poʻo totonu o le ofisa, e naʻo le tauvaga pe a lava le malamalama.O le mea lea, aʻo leʻi faʻaogaina maa lithium, e faigata mo le itu B ma le C-itu o sikola eletise ona maua le malosi.I le taimi nei, o loʻo faʻaauau pea le atinaʻe vave o sikola eletise ma e faʻamoemoe e avea ma mea faigaluega felauaiga mo taimi pupuu i le lumanaʻi.

O sikola eletise e foliga mai o se auala fou o felauaiga, o loʻo i ai i soo se mea i luga o auala ma auala, ma e tietie tagata i galuega, aʻoga, ma alu e tietie.Ae o le mea e le o iloa, o sikola faʻataʻavalevale na faʻaalia i le seneturi talu ai, ma o tagata e tietie sikola mo se tietiega i le selau tausaga talu ai.

I le 1916, sa i ai "scooters" i lena taimi, ae o le tele o latou na faʻamalosia e le penisini.
Na ta'uta'ua tagata sikoa i le taimi o le Taua Muamua a le Lalolagi, o se vaega ona o le lelei tele o le suauu na latou maua ai felauaiga mo le toatele o e le gafatia se taavale po o se uila afi.
O nisi pisinisi ua faʻataʻitaʻiina foi le masini fou, e pei o le New York Postal Service o loʻo faʻaaogaina e momoli ai meli.
I le 1916, o lo'o fa'ata'ita'iina e le au fa'atauga Fa'apitoa e fa mo le US Postal Service a latou mea faigaluega fou, o le scooter, e ta'ua o le Autoped.O le ata o se vaega o se seti o vaaiga o loʻo faʻaalia ai le muamua mobility scooter boom i le silia ma le selau tausaga talu ai.

O le fiafia tele o le scooter, e ui i lea, e leʻi leva ona maeʻa le Taua Muamua a le Lalolagi, ae faʻaumatia sikola eletise.O lona faʻatinoga ua luʻitauina, e pei o le mamafa e sili atu i le 100 pauna (90.7 catties), ua faigata ai ona ave.
I le isi itu, e pei o le tulaga o loʻo i ai nei, o nisi o vaega o auala e le talafeagai mo sikola, ma o nisi o vaega o auala e faʻasa ai le scooters.

E oo lava i le 1921, o le tagata suʻesuʻe Amerika o Arthur Hugo Cecil Gibson, o se tasi o tagata suʻesuʻe o le scooter, na le toe faia ni faʻaleleia atili i taʻavale e lua-uila, ona ua le toe aoga.

Ua o'o mai le tala fa'asolopito e o'o mai i aso nei, ma o sikola eletise i aso nei o ituaiga uma

O foliga sili ona taatele o scooters eletise o le L-foliga, fausaga faʻavaa e tasi, fuafuaina i se sitaili laʻititi.E mafai ona mamanuina le faʻamau e faʻapipiʻi pe saʻo, ma o le koluma faʻatautaia ma le faʻamau e masani lava ile 70 °, lea e mafai ona faʻaalia ai le matagofie o le curvilinear o le faʻapotopotoga tuʻufaʻatasia.A maeʻa ona gaugau, o le scooter eletise o loʻo i ai se fausaga "tasi-foliga", lea e mafai ona tuʻuina atu se fausaga gaugau faigofie ma matagofie i le tasi itu, ma faigofie ona ave i le isi lima.
O sikola eletise e matua alofagia e tagata uma.I le faaopoopo atu i foliga, e tele mea lelei: Faʻafeiloaʻi: O le tele o sikola eletise e masani lava ona laʻititi, ma o le tino e masani ona faia i le fausaga alumini alumini, lea e mama ma feaveaʻi.Faʻatusatusa i uila eletise, E mafai ona faigofie ona tuʻu le uila eletise i totonu o le ogalaau o le taavale, poʻo le ave e ave i lalo, pasi, ma isi. E mafai ona faʻaogaina faʻatasi ma isi auala o felauaiga, lea e matua faigofie lava.

Puipuiga o le siosiomaga: E mafai ona faʻafetaui manaʻoga o femalagaaiga maualalo-carbon.A fa'atusatusa i ta'avale, e leai se mea e popole ai e uiga i ta'avale i le taulaga ma faigata e paka ai.Malosiaga maualuga: O le scooter eletise e faʻamalosia e se maa lithium, e umi le maa ma e maualalo le malosi.Lelei: E masani lava ona fa'aogaina e sikola fa'aeletise afi fa'atasi maneta tumau po'o masini DC e leai ni pulumu.O afi o loʻo i ai le tele o gaioiga, maualuga le lelei, ma maualalo le pisa.E masani lava, o le saoasaoa maualuga e mafai ona oʻo atu i le 20km / h, lea e sili atu le vave nai lo uila faʻasoa.


Taimi meli: Nov-23-2022