• fu'a

O sikola eletise o loʻo ita uma i taulaga a Rusia: ta oʻo i le pedal!

O fafo i Moscow e mafanafana ma ola auala: faleaiga e tatala a latou terraces o le taumafanafana ma tagata o le laumua e savali umi i totonu o le taulaga.I le lua tausaga talu ai, afai e leai ni sikola eletise i luga o auala o Moscow, e le mafai ona mafaufauina le siosiomaga faʻapitoa iinei.O nisi taimi e lagona ai e sili atu sikola eletise nai lo uila i luga o auala o Moscow.O lea la, e mafai ona avea scooters eletise ma vaega o atina'e felauaiga i le taulaga?Po o se auala sili atu e fa'a'ese'ese ai taimi paganoa?O le aso nei “Talofa!Rusia" polokalame e ave oe i le siosiomaga.

[Sika eletise i Fa'amaumauga]

Faatasi ai ma le fanau mai o auaunaga tau lisi, o le tele o tagata o loʻo i ai tulaga e faʻaaoga ai sikola eletise.O le tau averesi o le 10-minute scooter tietie i Moscow e 115 rubles (tusa ma le 18 yuan).O isi vaega e maualalo: o le tau o le tietie i le taulaga i le taimi lava e tasi e 69-105 rubles (8-13 yuan).Ioe, o lo'o i ai fo'i avanoa lisi mo taimi umi.Mo se faʻataʻitaʻiga, o le tau e le faʻatapulaʻaina aso e tasi e 290-600 rubles (35-71 yuan).

O le saoasaoa o le tietiega e gata i le 25 kilomita i le itula, ae faalagolago i le fua ma le eria, o le saoasaoa e mafai ona maualalo, ma o le saoasaoa faatapulaa e 10-15 kilomita i nisi nofoaga.Ae ui i lea, e leai se saoasaoa fa'atapula'a mo sikola eletise fa'atau e le tagata lava ia, ma o le malosi e mafai ona sili atu i le 250 watts.

Faatasi ai ma taavale eletise mo le faʻaaogaina e le tagata lava ia, o sikola eletise e sili ona lauiloa i tagata Rusia.E tusa ai ma faʻamatalaga "Kasi", faʻatau atu mai ia Ianuari ia Aperila 2022 faʻaluaina i lea tausaga ma lea tausaga, lea e 85% o sikola eletise, e tusa ma le 10% o uila eletise, ae o isi o taavale paleni e lua-uila ma unicycles.Na maua foi e le tusitala o lenei tusiga le tele o tagata faatau e filifilia oloa mai le au gaosi Saina.
Google—Allen 19:52:52

【Au'aunaga fefa'asoaa'i po'o le sikola fa'atau e le tagata lava ia?】

Mo Moscow tagatanuu o Nikita ma Ksenia, o sikola eletise ua faafuasei ona avea ma mea e fiafia i ai le aiga.Na maua e le ulugaliʻi le taʻavale e lua-uila aʻo latou tafaoga i le Rusia Baltic i le sami o Kaliningrad.

E leai se faafitia o e-scooters o se meafaigaluega sili mo le iloa o le taulaga ma savaliga umi i le matafaga.I le taimi nei, o le toʻalua e tietie uila eletise i Moscow, ae e leʻo faanatinati e faʻatau se tasi mo i latou lava, e le ona o le tau, ae ona o le faigofie.

O le mea moni, e mafai ona tu'ufa'atasia fa'ameaola sikola eletise i totonu o le faiga o felauaiga i le taulaga.O le mafuaʻaga ona o le saoasaoa ma aga o le olaga faʻaonaponei i totonu o taulaga tetele e faʻamalosia ai oe e tuʻu lau taavale tumaoti.auala e oo atu ai i le taunuuga.

E tusa ai ma le faamatalaga a Ivan Turingo, le pule sili o le kamupani lisi a Urent, i le ofisa o tala fou satelite, o sikola eletise o se matata laiti, ae o loʻo latou atinaʻe vave.

Faʻasalaga i luga o Rusia, ma faʻafitauli faʻaletonu ma fefaʻatauaʻiga, ua faʻamalosia ai kamupani e-scooter e suia a latou fuafuaga o galuega.

Na faailoa mai e Ivan Turingo o loʻo latou galulue faʻatasi nei ma paʻaga Saina ma faʻamautu i le RMB, ma fuafua e faʻamautu i rubles i le lumanaʻi.

O fa'afitauli fa'akomepiuta ua fa'afaigata ai le tu'uina atu o mea fa'aoga, fa'amalosia kamupani e-scooter a Rusia e amata a latou lava gaosiga.

O lo'o fa'atulagaina tulaga fa'aletulafono]

O sikola eletise ua na o le lauiloa e leʻi leva talu ai, o lea o loʻo galue pea tulafono mo lo latou faʻaaogaina i Rusia.E tusa ai ma faʻamatalaga mai le upega tafaʻilagi a le SuperJob service, 55% o tagata Rusia e talitonu e tatau ona faʻatulafonoina le faʻatulafonoina o le taʻavale eletise eletise.Ae o lenei faagasologa o le a umi se taimi.O le mea muamua e fai o le fuafuaina lea o le tulaga o scooters eletise o se auala o felauaiga.

E tele fuafuaga fa'aletulafono o lo'o fa'agasolo nei.O le Matagaluega o Alamanuia ma Fefa'ataua'iga a Rusia ua fa'ailoa mai o le a fa'atulagaina tulaga fa'ale-atunu'u mo le saogalemu ma le saoasaoa fa'atapula'a mo sikola eletise, unicycles ma ta'avale lua.Ua oo lava ina fautuaina e le Fono a le Feterale le faia o ni tulafono faapitoa mo i latou e ona le eletise eletise.

Mo le taimi nei, o malo faʻapitonuʻu, le aufaipisinisi, ma tagatanuu masani ua eseese o latou ala.Ua fautuaina e le Moscow City Transport Agency se tapulaa saoasaoa o le 15 kilomita i le itula mo lisi sikola i totonu o le taulaga ma paka.O le tele o kamupani fa'asoa ta'avale e fa'aogaina polokalame e fa'atapula'a ai le saoasaoa o ta'avale i nofoaga malolo.Na amataina e tagata nofoia o St. Petersburg le potu talatalanoaga "Petersburg Scooters" i luga o le Telegram group e taofia ai tagata solitulafono.O soliga o sikola eletise, e aofia ai le taʻavale mataʻutia ma le leai o se paka, e mafai ona lafoina i luga o le upega tafaʻilagi a le auʻaunaga.

O lo'o galulue fa'atasi kamupani fa'asoa si'a eletise ma malo fa'alenu'u e fausia ni atina'e mo sikola ma uila.

E tusa ai ma le tala a Ivan Turingo, faatasi ai ma le fesoasoani a pisinisi, o le aai o Krasnogorsk i le pito i tua o Moscow ua suia ai uila uila ma uila eletise, ma ua fausia ni auala fou e maua ai e tagata savali le avanoa i le alatele ma isi nofoaga o felauaiga.talafeagai.I lenei auala, e sili atu ona faigofie ma saogalemu mo tagata uma.

[O le a le lumanaʻi o sikola eletise Rusia?】

O loʻo faʻaauau pea ona faʻatupulaia le maketi mo sikola eletise ma auaunaga faʻapitoa i Rusia.Maxim Lixutov, faatonu o le Moscow City Transportation and Road Infrastructure Agency, na faamamafaina i le amataga o Mati o le numera o sikola eletise i Moscow o le a siitia i le 40,000.E tusa ai ma faʻamatalaga "Kasi", i le amataga o le 2020, o le numera o lisi lisi i Rusia e le sili atu i le 10,000.

Na tatalaina le auaunaga faʻasoa scooter eletise ia Mati i le 2022, ae o tagata e ana a latou lava sikuti ua uma ona tietie i taʻavale lua uili i luga o le taʻavale ma le kiona i Moscow e oʻo lava i le taumalulu.

O nisi o kamupani tetele a Rusia ma faletupe ua uma ona teu faafaigaluega i auaunaga tau faasoa scooter eletise, ma ua latou faamoemoe e maua se pisinisi tele i lea matata.

O le fa'afanua 'au'aunaga "Yandex.ru/maps" ei ai auala eseese mo uila ma sikola eletise.O lo'o fa'alauiloa e le 'au'aunaga se polokalame fesoasoani leo o le a tu'uina atu ai fa'atonuga leo o tagata fa'aoga uila ma scooter.

E leai se masalosalo pe a maeʻa ona faʻatutuina mea tetele ma tulafono faʻatulafonoina, o le a avea scooters eletise ma vaega o fesoʻotaʻiga felauaiga o taulaga a Rusia e pei o isi taʻavale faʻaaogaina.

 

 


Taimi meli: Ian-30-2023