• fu'a

E faʻafefea ona talosaga mo se laisene avetaʻavale e-scooter i Dubai?

Ua faalauiloa e le Pulega o Auala ma Felauaiga a Dubai (RTA) i le aso 26, ua faalauiloa ai se tulaga i luga ole laiga e mafai ai e tagata lautele ona talosaga mo se pemita tietiega mo sikola eletise e aunoa ma se totogi.O le a alu tu'usa'o ma tatala i tagata lautele ia Aperila 28.

E tusa ai ma le RTA, o loʻo i ai i le taimi nei le sefulu itulagi i UAE e faʻatagaina le faʻaogaina o sikola eletise.

O i latou o lo'o fa'aaogaina e-scooters i auala fa'apitoa e mana'omia se pemita.O pemita e le faʻatagaina mo i latou e manaʻo e faʻaoga e-scooters i fafo atu o le alatele, pei o auala uila poʻo auala savali, o le tala lea a le RTA.

E fa'afefea ona talosaga mo se laisene?

O le mauaina o se laisene e mana'omia ai le pasia o se a'oa'oga o lo'o ofoina ile upegatafa'ilagi a le RTA ma 'auai ai tagata e tatau ona le itiiti ifo ile 16 tausaga le matutua.

I le faaopoopo atu i vaega o loʻo faʻatagaina e-scooters, o aʻoaʻoga e aofia ai vasega i luga o faʻamatalaga faʻapitoa faʻapitoa ma tulaga faʻapitoa, faʻapea foʻi ma matafaioi a tagata faʻaoga.

O le a'oa'oga e aofia ai fo'i le malamalama fa'atatau i fa'ailoga talafeagai o ta'avale ma sikola eletise.

O lo'o ta'ua fo'i i tulafono fou e fa'apea, o le fa'aaogaina o se e-scooter po'o so'o se isi vaega o ta'avale e pei ona fa'atonuina e le RTA e aunoa ma se pemita ave ta'avale, o se solitulafono tau ta'avale e fa'asala i le salatupe Dh200.O lenei tulafono e le fa'aaogaina i tagata o lo'o umia se laisene ave ta'avale aoga po'o laisene aveta'avale faavaomalo po'o laisene uila afi.

O le faʻaofiina o nei tulafono faatonutonu o le faʻatinoina lea o le Resolution Nu. 13 o le 2022 na faʻamaonia e Sheikh Hamdan bin Mohammed bin Rashid Al Maktoum, Taitaifono o Dubai Executive Council ma Crown Prince of Dubai.

E lagolagoina taumafaiga e suia Dubai i se aai faauo uila ma faʻamalosia tagata nofoia ma tagata asiasi e faʻaoga isi auala o feoaiga..

O sikola eletise o le a amata ona faagaoioia faaletino i itumalo e sefulu o Dubai i le aso 13 o Aperila, 2022, faʻatapulaʻa i laina faʻatulagaina nei:

Sheikh Mohammed bin Rashid Boulevard
Jumeirah Lakes Towers
Aai Initaneti a Dubai
Al Rigga
2nd December Street
Pama Jumeirah
Savali A'ai
Auala saogalemu i Al Qusais
Al Mankhool
Al Karama
E fa'ataga fo'i sikola fa'aeletise i ta'amilosaga uma ma auala sikola i Dubai, e ese mai i latou i Saih Assalam, Al Qudra ma Meydan.


Taimi meli: Ian-06-2023