• fu'a

O lenei nofoaga i Perth o loʻo fuafua e tuʻuina atu se vavao i luga o sikola eletise faʻasoa!

Ina ua mavae le maliu matautia o le alii e 46 tausaga le matua o Kim Rowe, o le saogalemu o sikola eletise ua faaosofia ai le popolega lautele i Ausetalia i Sisifo.O le tele o ta'avale ta'avale ua fa'asoa uiga mata'utia o lo'o ti'eti'e sikola eletise na latou pu'eina ata.

Mo se fa’ata’ita’iga, i le vaiaso na te’a nei, na pu’eina ai e nisi o le au fa’asalalau i luga o le auala tele i Sasa’e Tele, ni tagata se to’alua o lo’o ti’eti’e i sikuti eletise o lo’o feoa’i i tua o se loli tele i le saoasaoa tele, e matua’i mata’utia.

I le Aso Sa, o se tasi e aunoa ma se pulou na pueina ata o tietie i se scooter eletise i se fetaulaiga i Kingsley, i matu o le taulaga, le amanaiaina moli mumu ma emo mai.

O le mea moni, o fa'amaumauga o lo'o fa'aalia ai le si'itia o fa'alavelave fa'afuase'i e a'afia ai ta'avale eletise talu ona fa'atulafonoina i luga o auala o Ausetalia i Sisifo i le fa'ai'uga o le tausaga talu ai.

Fai mai Leoleo a WA, ua sili atu i le 250 fa'alavelave na a'afia ai e-scooters talu mai Ianuari 1 o le tausaga nei, pe tusa ma le 14 fa'alavelave i le vaiaso.

Ina ia aloese mai le tele o faʻalavelave faʻafuaseʻi, o le City of Stirling MP Felicity Farrelly na fai mai i le asō e le o toe mamao ae faʻatagaina le vavao i luga o le 250 faʻatasi eletise sikola i le eria.

"O le tietie i se e-scooter mai le 10pm i le 5am e mafai ona oʻo atu ai i le faʻateleina o gaioiga le faʻaleagaina i le po, ma aʻafiaga leaga i le soifua maloloina, saogalemu ma le soifua manuia o tagata o loʻo siomia ai," o le tala lea a Farrelly.

O loʻo lipotia mai o nei sikola eletise faʻasoa o loʻo tufatufaina i le taimi nei i Watermans Bay, Scarborough, Trigg, Karrinyup ma Innaloo.

E tusa ai ma tulafono faatonutonu, e mafai e tagata i Ausetalia i Sisifo ona tietie i sikola eletise i le saoasaoa e oo atu i le 25 kilomita i le itula i luga o auala uila ma fefaʻasoaaʻi auala, ae na o le 10 kilomita i le itula i luga o auala savali.

Fai mai le pulenuu o le Aai o Stirling, Mark Irwin, talu ona amata le faʻataʻitaʻiga e-scooter, na matua lelei lava iʻuga, ma o le toʻatele o tagata tietie e usitai i tulafono ma nai faʻalavelave faʻafuaseʻi.

Ae ui i lea, o isi vaega o Ausetalia i Sisifo e leʻi faʻatagaina ni sikola eletise fefaʻasoaaʻi e nofo i totonu.

O loʻo malamalama o nisi tagata e faʻaaogaina auala faʻapitoa faʻatulafonoina e faʻateleina ai le malosi o sikola eletise, ma e oʻo lava i le maualuga o le saoasaoa o le 100 kilomita i le itula.O ia ituaiga scooter o le a ave faamalosi pe a maua e leoleo.

O iinei, matou te faamanatu atu ai foi i tagata uma afai e te tietie i se scooter eletise, ia manatua e usitai i tulafono o feoaiga, ave le puipuiga o le tagata lava ia, aua le inupia ma ave taavale, aua le faaaogaina telefoni feaveai a o ave taavale, ki moli pe a ave taavale i le po, ma totogi. gauai atu i le saogalemu o feoaiga.


Taimi meli: Ian-27-2023