• fu'a

O le a le mea na aumai e le su'ega scooter eletise i Ausetalia?

I Ausetalia, toetoe lava o tagata uma e iai o latou lava manatu e uiga i sikola eletise (e-scooter).O nisi e manatu o se auala malie e feoai ai i se aai faʻaonaponei, faʻatupulaia, aʻo isi e manatu e televave tele ma matautia tele.

O lo'o fa'atautaia nei e Melepone ni e-scooters, ma e talitonu le pulenu'u o Sally Capp e tatau ona fa'aauau pea ona iai nei nofoaga fou.、

Ou te manatu i le 12 masina ua tuanaʻi na faʻaogaina ai le faʻaogaina o e-scooters i Melepone," o lana tala lea.

I le tausaga na teʻa nei, o taulaga o Melepone, Yarra ma Port Phillip ma le taulaga faʻaitulagi o Ballarat, faʻatasi ai ma le malo o Victorian, na amata ai se faʻataʻitaʻiga o sikola eletise, lea na faʻatulaga muamua ia Fepuari i lenei tausaga.Faauma.Ua toe fa'aopopoina nei se'ia o'o i le fa'ai'uga o Mati e fa'ataga ai le Felauaiga mo Vitoria ma isi e tu'ufa'atasia ma fa'amautu fa'amaumauga.

O fa'amaumauga o lo'o fa'aalia ai o lenei faiga o felauaiga o lo'o tula'i mai e matua ta'uta'ua.

O le Royal Association of Victorian Motorists (RACV) na faitauina le 2.8 miliona e-scooter i le vaitaimi.

Ae 865 sala tupe na tu'uina atu e Leoleo a Vitoria e fa'atatau i ta'avale scooter i se vaitaimi fa'apenei, aemaise lava mo le le faia o se pulou, tietie i ala savali po'o le aveina o se tagata e sili atu i le to'atasi.

Na tali atu fo’i Leoleo i fa’alavelave e-scooter e 33 ma faoa ai ni ta’avale e-scooter e 15.

Peita’i, o lo’o finau le kamupani o lo’o i tua o le pailate o Lime ma Neuron e fa’apea, o fa’ai’uga o le pailate ua fa’ailoa mai ai, ua maua ai e le au ta’avale scooters ni penefiti mo le atunu’u.

Fai mai Neuron, e tusa ma le 40% o tagata o loʻo faʻaaogaina a latou e-scooters o tagata faimalaga, ma le isi o tagata tiʻetiʻe maimoa.


Taimi meli: Feb-03-2023