• fu'a

Pe a Avea Istanbul ma Fale Faaleagaga o Sikoterika Eletise

Istanbul e le lelei mo le uila.

E pei o San Francisco, o le aai pito i tele o Turkey o se aai mauga, ae o lona faitau aofaʻi e 17 taimi, ma e faigata ona faimalaga saoloto e ala i le viliina.Ma o le aveta'avale e mafai ona sili atu ona faigata, ona o le faʻapipiʻiina o auala iinei e sili ona leaga i le lalolagi.

I le feagai ai ma se luitau faigata tau femalagaiga, o loo mulimuli Istanbul i isi aai i le salafa o le lalolagi e ala i le faailoaina atu o se isi ituaiga o felauaiga: sikola eletise.Ole la'ititi la'ititi o felauaiga e mafai ona a'e i luga o mauga e sili atu le vave nai lo le uila ma fealua'i solo i le taulaga e aunoa ma ni fa'avevela.I Turkey, o tau o le soifua maloloina e fesoʻotaʻi ma le filogia o le ea i le taulaga e faʻatatau mo le 27% o le aofaʻi o tau o le soifua maloloina.

O le numera o sikola eletise i Istanbul ua faʻatupulaia i le tusa ma le 36,000 talu mai le taimi muamua na latou taia ai auala i le 2019. I totonu o kamupani faʻapipiʻi micromobility i Turkey, o le sili ona aʻafia o Marti Ileri Teknoloji AS, o le muamua lea e faʻaaogaina sikola eletise i Turkey.O loʻo faʻagaioia e le kamupani le sili atu i le 46,000 scooters eletise, mopeds eletise ma uila uila i Istanbul ma isi taulaga i Turkey, ma o lana app na sii mai 5.6 miliona taimi.

"Afai e te faʻaogaina uma nei mea Faʻatasi - le tele o feoaiga, tau taugata, le lava o felauaiga lautele, faʻaleagaina o le ea, faʻaogaina o taxi (maualalo) - e manino le mafuaʻaga ua tatou manaʻomia ai.Ose maketi tulaga ese lea, E mafai ona matou foia faafitauli.”

I nisi o taulaga i Europa, o le siʻitia o le aofaʻi o sikola eletise ua faʻaosofia ai malo i le lotoifale e mafaufau pe faʻafefea ona faʻatonutonuina.Na tali atu Paris i se faʻalavelave faʻafuaseʻi e ala i le faʻalauiloaina o le avanoa e faʻasa ai e-scooters mai le auala, e ui lava na faʻaalia mulimuli ane tapulaa saoasaoa.O le fua i le laumua o Suetena o Stockholm o le setiina lea o se pulou i luga o le numera o sikola eletise.Ae i Istanbul, o tauiviga muamua na sili atu i le ave i luga o le auala nai lo le puleaina.

O le pisinisi ua oʻo mai i se auala umi talu mai le taimi muamua na maua ai e Uktem se tupe mo Marti.

O le aufaipisinisi tekonolosi e mafai ona "ata mai ia te aʻu i oʻu foliga," o lana tala lea.O Uktem, o le sa faamanuiaina i le avea ai ma ofisa sili e faagaoioia i le Turkish streaming TV service BluTV, na muamua siitia i lalo ifo o le $500,000.Na vave ona uma le kamupani mai le vave faatupeina.

“Sa tatau ona ou lafoaia lo'u fale.Na toe ave e le faletupe la'u taavale.Sa ou moe i se ofisa mo le tusa ma le tausaga,” o lana tala lea.Mo nai masina muamua, na lagolagoina e lona tuafafine ma lona fa'avae o Sena Oktem le nofoaga autu na o ia ae o Oktem lava na ia molia sikola i fafo.

I le tolu ma le afa tausaga mulimuli ane, na faasilasila ai e Marti o le ai ai se tau o le atinaʻe faʻaalia o le $ 532 miliona i le taimi na tuʻufaʻatasia ai ma se kamupani faʻapitoa e mauaina ma lisiina i le New York Stock Exchange.E ui o Marti o le taʻitaʻi o maketi i Turkey micromobility maketi - ma le autu o se suʻesuʻega antitrust, lea na paʻu i le masina talu ai - e le naʻo le tagata faʻatautaia i Turkey.E lua isi kamupani Turkish, Hop ma BinBin, ua amata foi ona fausia a latou lava pisinisi e-scooter.

“O la matou sini o le avea lea ma se isi auala o femalagaiga,” o le tala lea a Uktem, 31. “O taimi uma lava e savali mai ai se tasi i fafo o le fale, e te manao e sue le app a Marti ma tilotilo i ai ma faapea atu, 'Oi, ou' ou alu.8 maila i lena nofoaga, sei ou tietie i se uila uila.Ou te alu i le 6 maila, e mafai ona ou tietie i se moped eletise.O le a ou alu i le faleoloa e 1.5 maila, e mafai ona ou faaaogaina se sikuti eletise.'”

E tusa ai ma le tala a McKinsey, i le 2021, o le maketi feaveaʻi a Turkey, e aofia ai taavale tumaoti, taxis ma felauaiga lautele, o le a aoga i le 55 piliona i le 65 piliona US tala.Faatasi ai ma i latou, o le maketi tele o fefaʻasoaaʻi micro-malaga e naʻo le 20 miliona i le 30 miliona US tala.Ae o le au suʻesuʻe e faʻatatau pe afai o aai e pei o Istanbul e faʻavaivaia le taʻavale ma teu faʻafaigaluega i atinaʻe pei o auala uila fou e pei ona fuafuaina, e mafai ona tupu le maketi i le $ 8 piliona i le $ 12 piliona i le 2030. I le taimi nei, o Istanbul e tusa ma le 36,000 eletise eletise, sili atu nai lo Berlin ma Roma.E tusa ai ma le micro-travel publication "Zag Daily", o le numera o sikola eletise i nei aai e lua e 30,000 ma 14,000 taʻitasi.

O loʻo mafaufau foi Turkey pe faʻafefea ona faʻaogaina e-scooters.O le faʻaavanoaina o avanoa mo i latou i luga o ala savali o Istanbul o se luʻitau ia te ia lava, ma o se tulaga masani i aai Europa ma Amerika e pei o Stockholm.

I le tali atu i faʻasea e faʻalavelaveina e scooters eletise le savali, aemaise lava mo tagata e le atoatoa le malosi, ua faʻalauiloa e Istanbul se pailate paka o le a tatalaina 52 eletise eletise fou i nisi pitonuu, e tusa ai ma le Turkish Free Press Daily News.Paka ta'avale scooter.Sa iai foʻi faʻafitauli i le saogalemu, na lipotia mai e se ofisa o talafou i le lotoifale.E leai se tasi i lalo o le 16 tausaga e mafai ona faʻaaogaina sikoter, ma o le faʻasaina o le tele o tietiega e le mulimulitaia i taimi uma.

E pei o le tele o tagata faimalaga i le maketi micromobility, ua ioe Uktem o sikola eletise e le o le faafitauli moni lea.O le faafitauli moni lava, o taavale e pulea aai, ma o auala savali o se tasi lea o nai nofoaga e mafai ona faʻaalia i tua.

“Ua talia atoatoa e tagata le leaga ma le taufaafefe o taavale,” o lana tala lea.O le tasi vaetolu o malaga uma a ta'avale a Marti e o'o mai ma toe fo'i mai i le nofoaga fa'atali pasi.

Ona o le taulaʻi atu o atinaʻe i luga o tagata savavali ma tagata tiʻetiʻe uila, na tusia e Alexandre Gauquelin, o se faufautua micromobility fefaʻasoaaʻi, ma Harry Maxwell, o le ulu o le maketi i le micromobility data firm Fluoro, na tusia i se blog post.O loʻo faʻaauau pea le faʻaleleia, ma o le taliaina o fefaʻasoaʻiga feʻaveaʻi i Turkey o loʻo i ai pea i lona amataga.Ae latou te finau o le tele o tagata tietie uila, o le tele foi lea o le faʻaosofia o le malo e faʻatulagaina atili.

"I Turkey, o le vaetamaina o micromobility ma atinaʻe e foliga mai o se mafutaga moa-ma-fuamoa.Afai e fetaui le loto faʻapolokiki ma le faʻaaogaina o micromobility, o le fefaʻasoaaʻi feʻaveaʻi e mautinoa lava e iai se lumanaʻi lumanaʻi, "na latou tusia ai.

 


Taimi meli: Nov-29-2022